Menyimpan dan Dilindungi

Alahai suami...

26/8/2017
1.07 am - Sg Buloh

Alhamdulillah, Selamat sampai Sg.Buloh, Rumah mertua. Pagi selepas subuh nanti, Kami sekeluarga akan ke Jelai 4 Negeri Sembilan. Sepupu suami melangsungkan perkahwinan. 

Tanggal selendang ala neelofa , Cuci muka, berwuduk semua. Aku pun landing atas katil. Tiba-tiba suami aku masuk bilik, hulurkan dua benda sambil kata " Nah, ada hadiah sikit ". Aku yang lurus pun tanya balik " Mana pembalut hadiah ?" Aku fikir hadiah untuk pengantin esok, sebab setiap kali wedding aku yang akan wrap hadiah. 


Suami tanya " Cuba try tengok, muat tak ?" 
" what ? Ni ? Sayang bagi ayang ? Thank you, sayang... so sweet, nak bodek apa ni ?" Mengekek ketawa aku dibuatnya. 


Itu lah suami aku, Pada luarannya nampak macam tak romantik. Dia macam aku lah, Tak suka sangat atau tak reti sangat nak tunjuk rasa sayang tu melalui percakapan. Cuma boleh tunjuk melalui perbuatan je. Perasaan tu lagi happy tak dapat digambarkan. 

Tengah syok update blog ni sambil rambut depan tutup separuh muka. Tetiba mak mertua masuk bilik " Hana, tidur... pagi nanti nak gerak cepat sikit. Pukul 6 dah kena gerak " terkejut dibuatnya. Mak aku ni bangun tidur semata nak cakap tu je kat aku ? Alahai... mak mertuaku. 


Okay lah, Aku tidur dulu ya. Tengah happy ni. Walau mungkin bagi perempuan lain hadiah ni tak seberapa, tapi bagi aku. Ianya sangat bernilai dari orang yang kau sayang. Terima kasih, suamiku. I love you... semoga kita sentiasa dirahmati olehNya , Amin ya rab 


Tara ! Dua bulan lepas aku nak sangat jam warna ni, tapi suami aku tak bagi. Sebab senang kotor katanya . Muncung juga la lepas tu. Tetiba dia bagi, siap potongkan tali dia, tangan isteri dia kan kecik je... macam tangan budak-budak. Lepas tu, pandai pula dia pilihkan bau perfume ni. Dia tau aku takkan pakai kalau bau yang kuat atau over sangat. Suka yang soft je gitu. 


Ok, mata dah mengantuk. Jom beradu, Selamat malam. 😘